Αρχική > Πολιτισμός
Πολιτισμός

ΓΙΟΡΤΗ ΣΑΡΔΕΛΑΣ

Η «γιορτή της Σαρδέλας» ένα λαϊκό πανηγύρι που με την ευθύνη του Δήμου Πρέβεζας πραγματοποιείται το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου, στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα. Αποτελεί γεγονός για όλη την περιοχή και η Πρέβεζα πραγματικά βουλιάζει από κόσμο. Προσφέρεται φρεσκοψημένη, και συνοδευεται απο άφθονο κρασί, χορό και τραγούδι.

Πασχαλινά Μπότια

Aπό νωρίς το πρωί το Μεγάλο Σάββ ατο, πλήθος κόσμου, ντόπιοι αλλά και ξένοι επισκέπτες, συγκεντρώνονται στο Σαϊτάν Παζάρ και στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά το έθιμο που χαρακτηρίζει την περίοδο του Πάσχα την πόλη, τα Μπότια της πρώτης Ανάστασης.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ JAZZ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Το Preveza Jazz Festival διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2003. Ξεκίνησε δειλά, κυρίως με ελληνικές συμμετοχές, και κατάφερε να φιλοξενεί τα πιο ελπιδοφόρα ονόματα της Ευρωπαικής τζαζ και όχι μόνο. Το 2004 συνδέθηκε με το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Jazz των Αθηνών, όπου συμμετέχουν καλλιτέχνες από 20 περίπου ευρωπαϊκές χώρες και γίνεται υπό την αιγίδα των πρεσβειών και των ινστιτούτων των χωρών αυτών.
Γίνεται την τελευταία εβδομάδα του Μάη στην παραλία της Πρέβεζας, με φόντο το λιμάνι της πόλης και τα δεκάδες τουριστικά σκάφη.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Οι εκδηλώσεις του Πρεβεζάνικου Καρναβαλιού ξεκινούν από τη γιορτή για τα παιδιά,
Ακολουθεί η παρέλαση των Γυναικών της Πρέβεζας οι οποίες συνεχίζουν με επιτυχία μια παράδοση 60 και πλέον ετών.
Την «σκυτάλη» της διασκέδασης παίρνει το «Καρναβαλικό Κομιτάτο» της Πρέβεζας με συμμετοχές εκατοντάδων Καρναβαλιστών από την ευρύτερη περιοχή.

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897
Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288
Design & Development by: PEGASUS MEDIA