Παραλίες
μονολιθι

Περίπου 7 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Πρέβεζας βρίσκεται η παραλία Μονολίθι η οποία εκτείνεται από το Μύτικα μέχρι την Καστροσυκιά, έχει περίπου μήκος 25Km και είναι η μεγαλύτερη σε μήκος παραλία αμμουδιάς.

ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ

Από τις ομορφότερες παραλίες της Πρέβεζας και μάλιστα στην καρδιά της πόλης είναι αυτή της Κυανής Ακτής. Η ακτή αποτελεί συνέχεια ενός πανέμορφου μικρού δάσους με λεύκες και τα καθαρά και ήσυχα νερά της προσελκύουν καθημερινά εκατοντάδες λουόμενους ντόπιους και ξένους.

ΑΛΩΝΑΚΙ παντοκρατoρα

Σε απόσταση μόλις 1χλμ μετά το χωριό του Παντοκράτορα, βρίσκεται το Αλωνάκι. Η ακτή με την χρυσή άμμο, με υποδομές για αξέχαστες διακοπές, για οικογένειες και όχι μόνο.

παραλια ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑς

Η συνέχεια της παραλίας του Καναλίου. Οργανωμένη πλαζ με υποδομή για θαλάσσια σπορ (μικρά ιστιοφόρα, κανό, αλεξίπτωτο, κα ). Πολύ κοντά βρίσκεται το Ζάλογγο, η αρχαία Κασσώπη και ο βυζαντινός ναός της Αγ. Πελαγίας.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΥΓΙΑΣ

Πανέμορφοι κόλποι με βράχους που διακόπτουν την αμμουδιά στους πρόποδες του δάσους του Λεκατσά με τον ομώνυμο βυζαντινό ναό και την μοναδική πανοραμική θέα προς το Ιόνιο. Πιο δίπλα και πάνω στον καταπράσινο λόφο στέκει το κάστρο Ρηνιάσσας.

ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ

Νερά γαλανά και πεντακάθαρα, άμμος ψιλή στο μεγαλύτερο μέρος της παραλίας και ένας υπέροχος ελαιώνας συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο και προσφέρουν μια ελκυστική ακτή κατάλληλη για οικογένειες και ζευγάρια.

ΑΡΤΟΛΙΘΙΑ
Η πιο ιδιόμορφη και ήσυχη παραλία καθώς τα όρθια βράχια της δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίo.
ΛΙΧΝΟΣ

Η αμμουδιά του Λίχνου είναι μια από τις ωραιότερες αμμουδιές της Πάργας. Bρίσκεται μέσα σε ένα όμορφο και φυσικό περιβάλλον και μόλις 4 χιλιόμετρα μακριά από την Πάργα.

βαλτοσ

Αμμώδης και με μεγάλο μήκος είναι η παραλία στον ανοικτό κόλπο του Βάλτου σε ένα όμορφο τοπίο με εναλλαγές. Περιτριγυρισμένη από τον ελαιώνα, παρέχει όλες τις ανέσεις και υπηρεσίες καθώς και πολλά θαλάσσια σπορ.

ΑΜΜΟΥΔΙΑ

Τα νερά του μυθικού ποταμού Αχέροντα που εκβάλουν εκεί δημιουργούν διακυμάνσεις στη θερμοκρασία των νερών της θάλασσας. Φτάνοντας στην Αμμουδιά παρατηρείς μια πλατιά και μεγάλη παραλία με ψιλή άμμο και εξαιρετικό χρώμα νερών.

ΣΚΑΛΑ

Ο όρμος του Οδυσσέα βρίσκεται ανατολικά της Αμμουδιάς και μπορεί κανείς να τον επισκεφθεί με καραβάκι ή οδικώς. Είναι ίσως το σημείο που κατά την μυθολογία βρίσκονταν οι σειρήνες που μάγευαν τους ναυτικούς με το τραγούδι τους, αλλά και τους ναυτικούς του Οδυσσέα. Επιλέξτε την παραλία Σκάλα για να ζήσετε ένα αξέχαστο μπάνιο.

ΑΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Η παραλία Αϊ Γιαννάκης βρίσκεται 6 km πριν την Πάργα, στα μισά περίπου της διαδρομής από τη διασταύρωση της εθνικής οδού Πρέβεζα – Ηγουμενίτσας προς Πάργα. Η παραλία είναι μικρή και ο γιαλός της είναι γεμάτος βότσαλα, την προτιμάει όμως αρκετός κόσμος γιατί είναι ήσυχη και τα νερά της πεντακάθαρα.

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897
Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288
Design & Development by: PEGASUS MEDIA