Διακοπες εν πλω

οι δρομοι του γαλαζιου

Από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο οι ελληνικές θάλασσες είναι μια ανοιχτή πρόσκληση για όλους!

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να τις γνωρίσετε: με ιστιοπλοϊκό, γιοτ, καταμαράν. Δικό σας, νοικιασμένο, με καπετάνιο, με πλήρωμα ή χωρίς… Εμπειρίες δυνατές.

Αν αναρωτιέστε τι είναι αυτό που κάνει ολοένα και περισσότερο κόσμο να καταφεύγει στη λύση του σκάφους, η απάντηση είναι απλή: μια εντελώς διαφορετική πλευρά του όρου «διακοπές».

Προσεγγίζετε σημεία παρθένας ομορφιάς (παραλίες, σπήλαια, ορμίσκους) που μέσω των… συμβατικών διακοπών δεν θα τα βλέπατε καν, ενώ έχετε 100% αυτονομία στις κινήσεις σας.

Κάθε ταξίδι με σκάφος στα  νερά του Ιονίου,  στη Λευκάδα, στην Κέρκυρα και σε όλα τα άλλα πανέμορφα μέρη και παραλίες, είναι ένα ταξίδι ξεχωριστό, ένα ταξίδι μοναδικό.

Μαρίνες πλήρως οργανωμένες, λιμάνια και καταφύγια που προστατεύουν από όλους τους ανέμους. Οι επιλογές για δέσιμο όταν ταξιδεύετε στις ελληνικές θάλασσες είναι αμέτρητες και οι κοντινές αποστάσεις μεταξύ των νησιών του  Ιονίου σας επιτρέπουν να… αυτοσχεδιάζετε και να αλλάζετε ρότα, ακολουθώντας τη διάθεσή σας.

 

Τα ελληνικά νησιά προσφέρουν κυριολεκτικά αμέτρητες εμπειρίες. Ανακαλύψτε απάτητες παραλίες, κρυφούς όρμους, θαλασσοσπηλιές, βραχονησίδες. Χαρείτε την πλεύση από νησί σε νησί.

Διακοπές με ιστιοπλοϊκό στο Ιόνιο. Χαρείτε τις αποχρώσεις του γαλάζιου, του μπλε, του τιρκουάζ. Συνοδέψτε τα δελφίνια στα παιχνίδια τους και ακολουθήστε προσεκτικά τα ίχνη των καρέτα-καρέτα στην άμμο στην πανέμορφη Ζάκυνθο. Μαγειρέψτε στο σκάφος, ή οργανώστε μπάρμπεκιου σε μια βραχονησίδα.

Δέστε σε μια από τις οργανωμένες μαρίνες του Ιονίου. Το βράδυ περπατήστε στα λιμάνια και στις περιοχές και τα νησιά με τα γραφικά σοκάκια, τα εστιατόρια και τα μπαράκια. Γευτείτε ολόφρεσκο ψάρι, θαλασσινά και τοπικά κρασιά. Γίνετε ένα με το πολύχρωμο πλήθος των ανθρώπων που διασκεδάζουν μέχρι το πρωί. Μαγικές στιγμές που ευωδιάζουν θάλασσα ελληνική.

Κάπως έτσι είναι οι διακοπές με σκάφος. Αυτόνομες, ιδιαίτερες, εναλλακτικές και αρκετά προσιτές, τουλάχιστον συγκριτικά με το τι έχει ο περισσότερος κόσμος στο μυαλό του όταν ακούει τους όρους «διακοπές» και «σκάφος».

Καθένα από τα νησιά του Ιονίου αποτελεί από μόνο του μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Εάν όμως θέλετε να έχετε μια εικόνα από τις πανέμορφες παραλίες και τα μοναδικά τοπία και  παράλληλα να ζήσετε την εμπειρία ενός κρουαζιερόπλοιου, κλείστε θέση σε μια κρουαζιέρα στα  νησιά και τις παραλίες του Ιονίου. Μια ταξιδιωτική εμπειρία που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη!