Μουσεία

μουσειο νικοπολης

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης βρίσκεται στο 5ο χλμ της εθνικής οδού Πρέβεζας-Ιωαννίνων κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης. Άρχιζε να χτίζεται το 1998 και άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό το 2007, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων. Λειτουργεί κανονικά από το 2009. Περιλαμβάνει συλλογή αρχιτεκτονικών μελών, συλλογή γλυπτών από τον χώρο της Νικόπολης, κτερίσματα από το νεκροταφείο της ευρύτερης περιοχής της Νικόπολης και εκατοντάδες άλλα εκθέματα.

Ωράριο:

10:00 - 18:00

Info:

Λασκαρεως 55 | 2682025678

Το Νεκρομαντείο του Αχέροντα

Στο δρόμο του ο ποταμός Αχέρων διασταυρωνόταν με τους Πυριφλεγέθοντα και Κωκυτό, στο σημερινό χωριό Μεσοπόταμος, στο σημείο όπου βρίσκεται το αρχαίο Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Η αρμοδιότητα του Νεκρομαντείου του Αχέροντα ήταν διαφορετική από αυτή των Δελφών και της Δωδώνης. Ο σκοπός του δεν ήταν η παροχή χρησμού αλλά η διευκόλυνση της επικοινωνίας των επισκεπτών με τις ψυχές των νεκρών συγγενών τους.

Ωράριο:

8:00 – 20:00

Info:

Μεσοπόταμος | 26840 41206

Ιστοσελίδα:

-

Δημοτικό Ναυτικό ΜΟΥΣΕΙΟ Πρέβεζας

Το Μουσείο της Ναυμαχίας ιδρύθηκε με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση το 2002, βρίσκεται στην Πρέβεζα και περιλαμβάνει ένα επιτραπέζιο χάρτη με παρατεταγμένα ομοιώματα πλοίων από σπιρτόξυλα, που έλαβαν μέρος στη ναυμαχία, ενώ προβάλλεται και ιστορικό βίντεο του Ελληνο-Σουηδού σκηνοθέτη Τσόκα και δεν λειτουργεί με σταθερό ωράριο.

Ωράριο:

χωρίς σταθερό ωράριο

Info:

Αγίου Σπυριδώνος | 26823 60671

Ιστοσελίδα:

-

Υπαίθριο Εθνογραφικό Μουσείο Φλάμπουρων

Στην εθνική οδό Πρέβεζας – Ιωαννίνων, στο ύψος των Φλάμπουρων, σε δενδρόφυτη έκταση παράπλευρα της Ε. Ο. Πρέβεζας Ιωαννίνων, στα όρια του Δ.Δ. Φλαμπούρων, έχει κατασκευασθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο η «Σαρακατσάνικη Στάνη στα χειμαδιά» που αναπαριστά ένα παραδοσιακό οικισμό Σαρακατσαναίων, εμπλουτισμένο με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις της εποχής, καθώς και την κατάλληλη οικοσκευή. Στον χώρο πραγματοποιείται το Αντάμωμα στα «Χειμαδιά». Πρόκειται για διήμερες εκδηλώσεις στο τέλος Αυγούστου.

Ωράριο:

8:00 – 13:00

Info:

Φλάμπουρα | 6973029905

Ιστοσελίδα:

-