Πως να έρθετε

how to come hero

Το ταξίδι προς την Ήπειρο και το Ιόνιο μπορεί να γίνει οδικώς, αεροπορικώς και μέσω θαλάσσης. 
Χρήσιμες πληροφορίες σε περίπτωση που αποφασίσετε να επισκεφθείτε τα πανέμορφα μέρη μας:

how to come car

Με αυτοκίνητο: Με οδικό δίκτυο συνολικού μήκους περίπου 117.000 χλμ, η Ελλάδα ενώνεται με την Ευρώπη και την Ασία μέσα από μεγάλους οδικούς άξονες, που τη συνδέουν με τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες, την υπόλοιπη Ευρώπη και την ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας, ενώ η είσοδος από την Ιταλία γίνεται από τη δυτική πύλη, χρησιμοποιώντας την πυκνή ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών.
Η πρόσφατη αναβάθμιση της ποιότητας του οδοστρώματος στις δύο μεγάλες εθνικές οδούς, καθώς και η κατασκευή  της Εγνατίας Οδού κατέστησε το μεγαλύτερο τμήμα των εθνικών οδών ικανό να καλωσορίσει επισκέπτες που επιθυμούν να ανακαλύψουν την Β.Δ. Ελλάδα οδικώς, εγγυώμενο παράλληλα ασφάλεια και άνεση.

Η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού έφερε την Αθήνα πολύ κοντά με την Ήπειρο και το Ιόνιο. Ενώ συνδέεται και με την Εγνατία στα Ιωάννινα.

how to come plane

Με αεροπλάνο: Το ταξίδι με αεροπλάνο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, λόγω της άνεσης και της ταχύτητας που προσφέρει. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (www.aia.gr), είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα στον κόσμο.
Εκτός όμως από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, στην ελληνική επικράτεια υπάρχει πληθώρα περιφερειακών αεροδρομίων τα οποία εξυπηρετούν τοπικές πτήσεις, απευθείας πτήσεις εξωτερικού τακτικών και έκτακτων αερογραμμών, καθώς και ναυλωμένες πτήσεις (charter), ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Οι περιοχές που διαθέτουν αεροδρόμια στην Β.Δ. Ελλάδα είναι οι εξής:

Διεθνή αεροδρόμια

Κέρκυρα
Κεφαλονιά

Εθνικά αεροδρόμια

Ιωάννινα
Πρέβεζα

Με πλοίο: Τα λιμάνια του της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, υποδέχονται κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό επιβατών από όλο τον κόσμο, συνδέοντας ακτοπλοϊκά τη Βορειοδυτική Ελλάδα τόσο με την υπόλοιπη Ευρώπη όσο και με το σύνολο των Νησιών του Ιονίου .

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Ιταλίας πραγματοποιείται από
  • Το λιμάνι της Πάτρας: Το σημαντικότερο σημείο πορθμειακής σύνδεσης της Ελλάδας με την Ιταλία, με τα λιμάνια Αγκόνα, Μπάρι, Τεργέστη και Βενετία. 
  • Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας: Παρότι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι εργασίες, αποτελεί ήδη έναν από τους σημαντικότερους λιμένες της Ευρώπης. Έχει πολύ συχνή σύνδεση με τα λιμάνια Αγκόνα, Μπάρι, Τεργέστη, Βενετία και Μπρίντεζι.
  • Τα λιμάνια της Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου: Αποτελούν ενδιάμεσους σταθμούς στη σύνδεση της χώρας με την Ιταλία (προς το λιμάνι του Μπάρι).