Αρχική > ROAD TRIP
ROAD TRIP

Ολόκληρη σχεδόν η ακτογραμμή της Πρέβεζας, από τον Αμβρακικού έως την Πάργα, είναι γεμάτη από μικρές και μεγαλύτερες παραλίες, οργανωμένες και μη, που προσφέρουν άπειρες ευκαιρίες και αφορμές για ατελείωτες ώρες ξενοιασιάς και παιχνιδιού με την άμμο και τη θάλασσα, αλλά και ένα… πρόβλημα: ποια από όλες τις παραλίες να διαλέξεις!

Ξεκινώντας από την Κυανή Ακτή, πιάνεις κατεύθυνση προς Βορρά. Πρώτες «στάσεις» το κάστρο του Παντοκράτορα που στέκει στην είσοδο του Αμβρακικού και το Αλωνάκι.

Kυρίαρχο στοιχείο και των δύο η εύκολη πρόσβαση (πας ακόμα και με τα πόδια) . Ακολουθεί το Καλαμίτσι, ένας παραθαλάσσιος οικισμός με πολλά θερμοκήπια και καλλιέργειες, και έπειτα το ακρωτήρι του Μύτικα, από τους πιο όμορφους παραθεριστικούς προορισμούς στην Πρέβεζα.

Και τα χιλιόμετρα αμμουδιάς συνεχίζονται: από τον Μύτικα ο δρόμος επιμένει παραλιακά και σε φέρνει γρήγορα στο Μονολίθι, με κυρίαρχο στοιχείο το δάσος που φτάνει μέχρι σχεδόν τη θάλασσα, και την εντυπωσιακή, λεπτή άμμο να «αγκαλιάζει» την απέραντη παραλία ενώ τα πεύκα χαϊδεύουν τη θάλασσα.

Στην παραλία υπάρχουν beach bars για καφέ και ποτό μέχρι αργά το βράδυ.

Η παραλία της Καστροσυκιάς, λίγο βορειότερα, είναι ιδανική για οικογένειες, ενώ η διαδρομή συνεχίζει πάντα παραλιακά φτάνοντας στους παραθεριστικούς οικισμούς Λυγιά και Βράχο-Λούτσα και καταλήγοντας στην ήσυχη Αμμουδιά.

Το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της διαδρομής, από την Πρέβεζα μέχρι την Αμμουδιά, γίνεται δίπλα στη θάλασσα, με ελάχιστα μόνο κομμάτια της να αφήνουν για λίγο το παραλιακό μέτωπο. Αυτό σημαίνει πως καθώς θα περνάς, θα εντοπίσεις και μόνος σου κάποιους πιο μικρούς και απομονωμένους κολπίσκους, όπου θα απολαύσεις το μπάνιο σου χωρίς να συναντήσεις πολύ κόσμο.

Σε όλη την διαδρομή θα απολαμβάνετε το απέραντο γαλάζιο αγναντεύοντας τους Παξούς.

Φτάνοντας στην Πάργα, θαυμάζεις τους ελαιώνες και τα πολύχρωμα παραδοσιακά σπιτάκια, καθώς ολοκληρώνεται ένα καταπληκτικό οδικό ταξίδι προς το πιο φημισμένο «στεριανό» νησί.

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897
Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288
Design & Development by: PEGASUS MEDIA