δοκιμαστε απολαυστε

ενας παραδεισος τοπικης γαστρονομιας

Η κουζίνα της Πρέβεζας υπόσχεται να σας χαρίσει δυνατές εμπειρίες γαστρονομίας. Εδώ θα συμμετάσχετε στο παιχνίδι της ανακάλυψης νέων γεύσεων, αυθεντικών προϊόντων, ζουμερών κρεάτων και εξαίρετων ψαρομεζέδων. Απολαύστε παραδοσιακό φαγητό, τσουγκρίστε με τους ντόπιους ποτήρια γεμάτα ντόπιο ούζο, τσίπουρο αλλά και πολύ καλής ποιότητας κρασί. Ζητήστε από τους μικρούς παραγωγούς να σας αποκαλύψουν τα μυστικά των νέων προϊόντων, όπως μέλι, λάδι, παστωμένων ψαριών αλλά και παραδοσιακών ζυμαρικών. Κολυμπήστε το ξημέρωμα ή ακολουθήστε τους ψαράδες στον βυθό του Ιονίου και του Αμβρακικού και ζήστε αξέχαστες εμπειρίες. ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ Δοκιμάστε αυγοτάραχο από την Πρέβεζα, γνωστό και ως …χαβιάρι του Αμβρακικού. Προερχόμενο από το ψάρι κέφαλο ( από το θηλυκό του είδους, την μπάφα), αποτελεί ένα εξαιρετικής ποιότητας έδεσμα… Κατάλληλη περίοδος είναι (Αύγουστος- Σεπτέμβριος). Η Γαρίδα Αμβρακικού (Γάμπαρη) Άλλο ένα έδεσμα αντιπροσωπευτικό της περιοχής είναι η πασίγνωστη γαρίδα, η αλλιώς γάμπαρη που η γεύση της είναι μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Σαρδέλα (Παπαλίνα) Η περίφημη σαρδέλα Πρεβέζης (κάθε Αύγουστο έχει την τιμητική της στη γιορτή της σαρδέλας), τρώγεται ολόκληρη και αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχής.

Στην ίδια κατηγορία